Свързани новини

10.12.2018 09:42

Мей: Отиваме на предсрочен вот, ако Брекзит не мине утре в парламента

Видян 1569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският премиер Тереза Мей потвърди прогнозата на 19 минути още преди 3 седмици, че най-вероятно във Великобритания ще има предсрочни избори, поради граничещия с фантастика вариант за минаване на споразумението й с ЕС по Брекзит, по което ще се гласува утре. Въпреки почти осигурената подкрепа на севреноирландските юнионисти, техните 10 гласа трудно ще компенсират недостигащите поне 70 за сделката.


Мей коментира ситуацията пред клюкарския Дейли Мейл, като по този начин опроверга публикацията на авторитетния и смятан за най-близък до всяко правителство на торите векове наред в историята Таймс. Той заложи на отлагане на гласуването по Брекзит, защото не са събрани гласовете за подкрепа. Напомняме, че споразумението бе уточнено на среща на Мей с лидерите на другите 27 в ЕС още в края на ноември и оттогава тя протака. Сега категорично отхвърля шанса за преместване на датата от 11 декември.


Тереза Мей нарече „плаване в неизвестни води” вероятното развитие на ситуацията. Ако няма одобрена от парламента в Лондон сделка, Брюксел отказва да сключва нова с Великобритания. Според англичаните от това следва Брекзит без условия, т.е. отказ от плащане на поне 50 млрд. евро компенсации за ЕС, което директно се отразява на нас, тъй като при липсата му фондовете ще паднат поне с 15%, а ние закъсняваме с усвояването. Другата ни загуба на стотици милиони сега изпращани от емиргрантите е, че при липса на сделка, ще има въвеждане на визи за българите и другите от ЕС, прекратяване на безконтролния им престой и работа на Острова, където живеят над 100 000 наши.


Според президента на ЕС Доналд Туск обаче: „няма споразумение, няма Брекзит”. Първият политик, който се присъедини към него е вицепрезидентът на ЕК и соцкандидат за следващ премиер на Европа Тимерманс, който заяви, че „Великобритания е повече от добре дошла обратно в Съюза”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и