Свързани новини

09.12.2018 10:12

Втори шеф на кабинета напуска Тръмп

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Доналд Тръмп съобщи днес, че най-близкият му съветник, началникът на канцеларията му Джон Кели ще напусне поста в края на годината, предаде БТА. Кели е генерал от морската пехота от резерва, който стана началник на канцеларията на Тръмп през юли 2017 г. Това е вторият шеф на кабинета на Тръмп, който си тръгва. Преди него Райнс Прибъс се задържа на поста едва шест месеца.


Тръмп не посочи кой ще е приемникът на Кели, но заяви, че до ден-два ще обяви името му, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.


Според американски медии това може да бъде Ник Ейърс - 36-годишният началник на канцеларията на вицепрезидента Майк Пенс. През последните дни имаше спекулации, че Кели ще подаде оставка заради влошаване на отношенията с Тръмп.


Бившият министър на вътрешната сигурност Джон Кели бе натоварен със задачата да внесе ред в Белия дом, когато пое поста от Райнс Прибъс.


В излязлата неотдавна книга на американския журналист Боб Удуърд "Страх: Тръмп в Белия дом" Кели е цитиран да нарича Тръмп "идиот". "Безсмислено е да опитвам да се опитам да го убедя в каквото и да било. Той е излязъл от релси. Живеем в лудост. Не зная изобщо защо сме тук. Това е най-лошата работа, която съм имал", е цитиран да казва Кели.


Той отрече да е правил подобни коментари, но слуховете, че отношенията между двамата се влошават, продължиха, отбеляза ДПА.


Това е втората голяма промяна в администрацията, която Тръмп прави след междинните избори на 6 ноември, след като министърът на правосъдието Джеф Сешънс подаде оставка миналия месец по искане на Тръмп.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци