Свързани новини

09.12.2018 09:02

Ердоган: Протестите на "жълтите жилетки“ показват, че Европа се е провалила

Видян 2093 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протестите на „жълтите жилетки“ показват, че Европа се е провалила по отношение на демокрацията, човешките права и свободи. Това заяви турският президент Реджеб Ердоган по повод продължаващите протести във Франция и Белгия, предаде БНР.


В реч на митинг в истанбулския квартал „Юскюдар“ Реджеб Ердоган заяви, че кадрите от протестите показват, че уроците по демокрация и права на човека в Европа остават само в класните стаи. Според турския президент сигурността и благосъстоянието на Стария континент са разклатени не от бежанците или мюсюлманите, а от неговите собствени граждани.


Ето какво още заяви турският лидер:


"Вижте какво сега прави полицията на тези, които обиждаха и критикуваха нашата полиция и които казаха, че тя била жестока!"


По думите на Ердоган, тези, които са провокирали ислямофобия и враждебност срещу имигрантите са паднали в собствения си капан.


Турският президент добави, че Анкара е против "хаоса“, създаден от протестите, но и срещу употребата на „непропорционална сила“ срещу протестиращите.


Турски опозиционни медии разпространиха кадри на протестиращи, които на турски език критикуват кореспондента на държавната ТРТ, че телевизията не е отразявала протести в Турция, а сега отразява случващото се в Париж.


Според последните данни по време на протеста полицията е арестувала 575 души в Париж в събота, от които 361 са задържани в полицейските управления.


Около 31 хиляди души участват в антиправителствени протести във Франция в събота, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Лоран Нунез и добави, че 700 души са били задържани, предава AFP.


"На национално ниво, включително и в Париж, имаме повече от 700 задържани , като около 31 хиляди души протестират общо в страната, осем хиляди от тях в Париж", каза той пред телевизионния канал France 2.


89 000 полицаи и жандармеристи са мобилизирани в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове.