Свързани новини

05.12.2018 16:12

Бизнесът фалира заради цената на тока

Видян 1926 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предприятия в Стара Загора спряха работа заради скъп ток, предаде БНР. Поскъпването на електрическата енергия на свободния пазар накара много старозагорски предприятия да прекратят работата си или да намалят мощностите си, за да не търпят сериозни загуби.


Няма обяснение за изключително високите цени на тока на енергийната борса, заяви Славин Янакиев - директор на едно от засегнатите предприятия. Той е убеден, че ако сегашните цени се задържат, предприятията с голяма консумация на енергия в региона ще бъдат изправени пред фалит.


Бизнесът предупреди за драстичен скок в цената на тока за индустрията до 300%. Скокът на цените на борсата от последните дни притесни работодателските организации. На свой ред шефът на КЕВР Иван Иванов обяви, че цената на тока ще остане непроменена до лятото на 2019г.


Работодателите обаче подчертава, че сега цените достигат 250 лв. на мегаватчас, а по-рано КЕВР е дала прогнозна цена за периода от 70 лв. Ресорният министър лъжеше, че не може да има поскъпване над 20%!


Те настояват държавата да се намеси, защото щяло да се отрази и на бита. Бизнесът предупреждава, че драстичен скок в цената на тока означава поскъпване на всички стоки, купувани от българските потребители.


Заради сериозните затруднения от сектора са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов и до КЕВР, в което призовават за действия срещу скока на цената на тока за бизнеса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на