Свързани новини

05.12.2018 14:18

0% шанс престолонаследникът да не е поръчител на убийството на Кашоги, секат сенаторите в САЩ

Видян 1645 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„0% е шансът престолонаследникът на Саудитска Арабия да не е поръчител на убийството на журналиста Кашоги”, заяви след изслушване на шефката на ЦРУ Джина Хаспел в Сената авторитетният му член Линдзи Греъм от републиканската управляваща партия. Това е единодушното мнение на присъствалите на сбирката негови колеги и от президентската група, и от опозиционната Демократическа.


Американските депутати имаха закрито заседание по казуса, което разбунтува мнозина от тях, понеже достъп до него имаха само дузина висши представители на горната камара на федералния парламент – шефове на ресорни комисии. По тоя повод някои като сенатор Ранд Пол, републиканец от Кентъки, даже дадоха гневни брифинги за информационно затъмнение, налагано от Тръмп.


Сенаторът републиканец Боб Коркър от Тенеси отсече направо пред Ню Йорк Таймс: „Ако принцът беше в съд, щеше да бъде осъден като ВИНОВЕН за предварително подготвен заговор за убийство на журналиста Кашоги”.


Друг републиканец – сенатор Ричард Шелби от Алабама посочи, че „всички доказателства водят към престолонаследника”. Той добави: „Такова поведение не може да се толелира от Америка”.


Сенаторите обясниха, че осъдително не е само убийството на колумниста от Вашингтон Поуст, но и войната, която Саудитска Арабия води против всички международни правни норми в Йемен.


„Някой трябва да бъде наказан, въпросът е как да отделим вината на престолонаследника от една нация като цяло”, запита риторично сенаторът от президентската партия Шелби, цитиран от Ню Йорк Таймс. Вестникът е продемократически и антитръмпистки и затова споделя само думи на републиканци за по-силно внушение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но