Свързани новини

05.12.2018 13:12

Откриха боен арсенал, предназначен за терористи в София

Видян 2217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Картечници, автомати Калашников и огромно количество боеприпаси бяха открити при спецакция на ГДБОП в столицата. Арсеналът е бил намерен в гараж близо до парк Гео Милев. Според антимафиотите единственото възможно предназначение на оръжията е тероризъм. Притежателят на незаконния оръжеен склад се оказа стар познайник на полицията. Ивайло Попов беше осъден на първа инстанция на 3 г. затвор, след като пред 2016 г. беше спряна контрабандна пратка с 50 картечни пистолета Узи.


Този път обаче ударът на антимафиотите е още по-впечатляващ – 65 автомата Калашников, 37 Скорпион, 43 пистолета, 2 сандъка със запалки за гранати, 487 цеви, 2 пушки помпи, 14 дръжки със спусък за РПГ и 50 000 патрона. Намерени са и 8 кг черен барут. Според премиера Борисов дори спецчастите нямат толкова много боеприпаси. Интересен е въпросът, по какъв начин Попов се е сдобил с подобен арсенал и защо не е в затвора.


„Лицето е с прехвърлени фирми на негови роднини и няма нищо общо с търговията с оръжие”, отбеляза началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.


Друга мащабна акция по противодействие на незаконната търговия с оръжие е била проведена вчера в Казанлъшко. Там са намерени 17 автомата Калашников и 15 пистолета, като всички оръжия са били със заглушители.


Сред задържаните петима има иранци и българи, като един от арестуваните е бил свързващо звено с друга група, която държала печатница за фалшиви документи. Там пък са били открити неистински израелски, унгарски и италиански лични документи, канадски визи, документи на арабски език и на фарси и т.н.


Според антимафиотите оръжието е изнесено от завод Арсенал. „И в момента на нас не са ни ясни много неща, като например как тези оръжия излизат от завод Арсенал, но управителите на тази фирма би трябвало да вземат необходимите мерки, защото това криминално излизане на оръжие от това предприятие вероятно ще продължи”, посочи Спиридонов.


Разбитите банди за пореден път повдигат въпроса с незаконното изнасяне на оръжие у нас. Както 19’ многократно писа държавата ни снабдява терористите в Сирия с боеприпаси.


   Припомняме, че  ПАСЕ поиска страната ни да бъде разследвана за износа на оръжия за терористите в Сирия.  Поискана е проверка, която да установи дали са изнасяни  оръжия за ИДИЛ и други терористични организации в периода между 2014 и 2017 година (кабинетите ББ1 и ББ2).




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец