Свързани новини

03.12.2018 17:25

12% от българските училища са иновативни

Видян 2076 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


294 от общо 2 383 училища, или 12% от учебните заведения у нас, са иновативни. Това означава, че те са въвели нови методи на преподаване, организирали са по нов начин учебната среда и образователния процес и т.н. Това стана ясно на първия национален форум на иновациите в образованието, организиран днес от МОН, съобщи Сега.


Освен част от 340-те иновативни проекта в родните училища, на събитието бяха представени и данни от мониторинга на иновативните училища през първата година от получаването на този статут. Областта с най-голям брой учебни заведения, които са въвели нови методи на преподаване, е София-град. След нея се нареждат Видин, София-област и Бургас. Профилираните гимназии са на първо място сред училищата, носещи статута „иновативно училище“, а сред тях се нареждат средните. По-слабо активни в проектите с иновации са били началните и основните училища, както и професионалните гимназии.


Различни нови технологии се споменават в много голяма част от проектите за иновации. Това са най-често дигитални технологии, офис приложения, приложения за екипна работа и сътрудничество, за групова работа, мултимедия, виртуална реалност, дистанционно обучение и виртуална обучителна среда, облачни технологии и др. Най-много иновации по предмети пък има по български език и литература, математика и чужди езици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще