Свързани новини

30.11.2018 15:01

Борисов покани мароканския си колега в България

Видян 1139 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

             „Още следващите месеци ще дадем по-голям тласък на икономическите отношения между България и Мароко. Стокооборотът надвишава 250 милиона евро в сферите на строителството, фармацията, храните.“ Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на съвместно изявление с мароканския си колега Саад Еддин Ел Отмани в Рабат. Премиерът Борисов е на двудневно официално посещение в мароканската столица, съобщиха от правителствената информационна служба.


            В присъствието на двамата правителствени ръководители беше подписано Административно споразумение към Спогодбата за социална сигурност между България и Мароко. Документът регулира осигуряването при работа в двете държави, както и реда за отпускане и изплащане на пенсии и други видове обезщетения на хора, които са били осигурявани в двете страни. „Надявам се с това споразумение, което днес подписахме, да дадем по-голям тласък още следващите месеци в бизнес отношенията“, посочи българският премиер. Като пример за активизиране на тези връзки министър-председателят определи провелите се два икономически форума в Рабат и Казабланка по време на официалната визита в Мароко.


             В изявлението си българският премиер Борисов подчерта, че в сферата на сигурността и сътрудничеството, особено по темата тероризъм и миграция, двете страни работят усилено от няколко месеца и даде заявка, че партньорството ще продължи и за в бъдеще. „Представихме и възможностите на военнопромишления комплекс в България,“ допълни още министър-председателят Бойко Борисов и отправи покана към мароканския си колега да посети страната ни в началото на другата година.


          „Заявихме нашата обща политическа воля, сходни позиции по редица регионални и международни проблеми. Вие показахте искрено желание за развитие на по-нататъшните двустранни отношения,“ заяви премиерът на Кралството Саад Еддин Ел Отмани.  Той отбеляза, че в края на тази българска визита двете страни имат пътна карта за развитието на двустранните отношения в различните области на сътрудничество.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Владимир Павлов, Фейсбук 30.06.2019 14:08

    „Арестуваха двама българи с 11 тона хашиш край Сицилия“ Ама големи съвпадения, значи…. И Борисов днес се изтрелва като бит пе*ераст спешно на двудневно посещение познайте къде?…. Познахте – МАРОКО! Сега ако не се изкара, че той е организирал операцията, те на… Както със задържания кораб „Св.Николай“ с 21 българи екипаж с 3 тона кокаин, покрай Испанските брегове през 2012… Тогава Баце и Цвъки пак си намериха спешен повод да отскочат до Кадис… Белким замажат резила….Тогава им се размина разстрела от Колумбийските босове, а сега..?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби