Свързани новини

29.11.2018 15:55

Мая Манолова пусна снимки от килиите на Иванчева и Петрова

Видян 3688 пъти | Коментари 0
Гласували 9 рейтинг: 4.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна


 

Омбудсманът Мая Манолова разпрати до медиите снимки на условията, в които живеят вече седем месеца бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, съобщи Медиапул. Преди ден областната служба "Изпълнение на наказанията"-София обяви, че условията в арестите в София са едва ли не добри и отговарят на всички изисквания.

По закон едно от основните задължения на омбудсмана е да следи за спазването на правата на уязвимите групи, в която попадат арестантите и затворниците. Властите нямат право да отказват достъп до килиите за представителите на обществения защитник. Манолова ръководи Националния превантивен механизъм, който наблюдава местата за лишаване от свобода и всяка година пише доклад, който обикновено се игнорира от изпълнителната власт.

Проверката в килиите на Иванчева и Петрова е установила, че техните жалба от лошите условия са основателни. Ремонтът в килиите им е некачествен, липсва достатъчно естествена светлина и свеж въздух. Омбудсманът е изпратил препоръка до правосъдния министър Цецка Цачева за предприемане на конкретни действия.

Освен това, екипът на омбудсмана на място е установил влажни стени и мокри петна в следствие на течове от канализационната система на горния етаж, олющена и падаща мазилка.

"Достъпът до светлина е допълнително ограничен с поставените на прозорците непрозрачни армирани стъкла. Препоръчвам да бъде извършен повторен ремонт на спалното помещение и преградата, отделяща тоалетната да бъде изградена изцяло. С оглед на изискуемия минимум от 4 кв. м., препоръчвам капацитетът на стаята да бъде намален на 3 лица и едно от леглата да бъде премахнато. Също така да бъде предоставена възможност за достъп до свеж въздух и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е