Свързани новини

29.11.2018 13:28

Eврокомисията разследва вице Захариева за менте бг паспортите

Видян 8399 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В един и същи ден брюкселска медия писа, а Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент призова Европейската комисия да разгледа обвиненията за незаконно предоставяне на българско гражданство. Важно е да се знае, че ресорният вицепрезидент на ЕК и комисарите, които отговарят по тези въпроси са именно социалисти. Със сигурност те ще имат подкрепата и на друга от 3-те управляващи ЕС партии – либералите, където ДПС е важен играч. И историята трудно ще бъде потулена от бг властите. Още повече, след публикацията по темата на уважавания брюкселски сайт EurActiv, към подозренията за връзка на арестувания шеф на Държавната агенция за българите в чужбина, назначен лично от премиера, с вицето Каракачанов, които той отхвърля, вече и от от евростолицата намесват другия вицепремиер Екатерина Захариева, която е министър на правосъдието в кабинета Борисов 2, и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. По информация на 19 минути, българската ДАНС още от 2017 г. е започнала да работи по случая, но е изчакала най-удобния момент за атакуване на схемата.
Европарламентът отбелязва, че този въпрос има отражение върху ЕС, защото с предоставянето на българско гражданство се получава правото за безпрепятствено пътуване и за работа в Общността.
Еврокомисията не само ще разследва, но и ще предприеме действия при доказване на съмненията. Според социалистите става дума за поредния случай, в който европейски правителства "продават гражданство на ЕС".
Всичко това се основава на известните показания на бившия директор на отдел Българско гражданство в правосъдното министерство Катя Матева.
„Каракачанов, Захариева и евродепутатът от ГЕРБ Ковачев са най-високопоставените фигури, посочени като извършили измама, чрез която хиляди чужденци са успели да получат български паспорти срещу заплащане, като чрез тях могат да пътуват без виза в целия Европейски съюз”, пише EurActiv.
Матева е уволнена от Захариева през 2016-та година, след като е отказала да участва в измамата, твърди тя пред медията. EurActiv покани Каракачанов, Захариева и Ковачев да отговорят на обвиненията срещу тях, като последните двама заявиха, че са „изненади“ от обвиненията. Ковачев по-късно отхвърли всякаква отговорност за случая. Пред 19' Каракачанов коментира, че му мъстят уволнената поради нейна вина чиновничка, социалистите и Сърбия.
Държавната агенция за българите в чужбина беше замесенa в огромен скандал след разкрития, че е издала фалшиви удостоверения за български произход – документ, въз основа на който могат да се издават български документи за гражданство и самоличност, добавя медията.
 
„Няма агенция, няма проблем
 

Скандалът с продажбата на паспорти би могъл да катурне правителството на Бойко Борисов. Ръководителят на агенцията Петър Харалампиев беше арестуван по обвинения, че е част от организирана престъпна група. Харалампиев е назначен по препоръка на ВМРО – партията на Красимир Каракачанов. (От ВМРО твърдят, че Харалампиев не е техен член, а е представител на коалиционния им партньор – БГ патриот. Тази формация обаче няма сключено коалиционно споразумение с ГЕРБ – такова имат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    рибата е вмирисана от главата,от върха,та и тази очилатка-кобра.....

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Анонимната новина означава, че е фалшива

  • 001 Григор Лилов, Фейсбук 30.06.2019 14:08

    Премиерът на спешна визита в Мароко СЪВПАДЕНИЯ ЛИ? Българско-мароканска дружба в наркотика Нощта на 10/11 септември 2016 Испанската полиция залови яхта с 15 тона хашиш в рамките на операция „Индало”. Наркотикът е бил товарен в Мароко. Задържан в ареста е екипажът – българин и холандец. Денят на 11 август 2017 Испанската полиция откри 18 тона хашиш на кораба „Лейди бос”, плаващ под флага на Коморските острови. Задържани са двама българи. Нощта на 26/27 Ноември 2018 г Двама българи от Варна са задържани в международни води на борда на яхта с 11 тона хашиш при операция на италианската полиция по сигнал на испанската. Наркотиците са били натоварени от Мароко, съобщи голямата италианска медия „Република”. Яхтата е била под холандски флаг. Денят на 30 Ноември 2018 Премиерът Бойко Борисов пристигна на изненадваща визата в Мароко Единственият официален резултат от нея ще е взаимна спогодба за социална сигурност (въпрос с повишена трудност: колко мароканци са работили у нас в последните десетилетия и колко българи са работили в Мароко в същите последни десетилетия, за да се решава въпросът за пенсиите) Денят на 30 ноември 2018 Холандия за пореден път се противопоставя на влизането на България в Шенген

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще