Свързани новини

27.11.2018 17:11

Киев: Имахме агенти-провокатори на борда на арестуваните от Русия кораби

Видян 3772 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главата на украинските тайни служби СБУ Василий Грицак потвърди пуснатите от руските медии признания на негови офицери, които разказаха, че са били на арестуваните от Москва кораби с цел да организират провокации. Напомняме, че през уикенда 3 киевски военни бронирани съда навлязоха в акваторията на Русия, не откъм Крим, а откъм Керч и Сочи, към брегове, които и преди 2014 г. бяха руски и то на Черно, а не в Азовско море, както недотам грамотно твърдят и шефът на НАТО Столтенберг, и представителката на САЩ в ООН Ники Хейли. Причината за ареста на корабите е в самата Украйна, която не преподписа договора за дружба с Русия, който преди даваше на плавателните й съдове широк коридор в Черно море, от който съдовете са се отклонили с цели 50 км на югозапад, не на североизток, където се намира Крим. САЩ блокираха насроченото заседание на СС на ООН по този повод, тъй като го поиска Русия и наложиха свой дневен ред, с помощта на Великобритания и Швеция, в който се обсъди оплакване на Киев от 2014 г., което е по темата Донбас. Цитираха Минските споразумения, по които Русия не е страна, а наблюдател- тема, която няма нищо общо с разглеждания проблем. Президентът Тръмп се задоволи да каже, че „тези работи не са хубави”, а Меркел позвъни на Путин, който я помоли да окаже влияние върху Киев да се въздържа от последващи провокации.


Маневрите на киевските кораби странно напомняха друго подобно нарушение на акваторията – тогава на СССР, точно отпреди 30 г. През 1988 г. го стори американският кораб Йорктаун, който също беше отбит от руснаците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Имат думата соросоидите

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец