Свързани новини

27.11.2018 15:56

Измамиха майките за личната помощ

Видян 3906 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със скандал приключи разглеждането на Закона за личната помощ, за който настояваха майките на деца с увреждания. Въпреки обещанията старта на програмата, ще започне не от 1 януари, а от 1 септември 2019 година, когато вече няма да има средства за нея. Действащите програми вече ще са изчерпали ресурса от 71,5 млн. лв. за първите девет месеца на следващата година, алармира омбудсманът Мая Манолова. А премиерът обяви, че "дава" 150 млн.


Текстовете вече минаха на второ четене след заседание на социалната комисия, което означава, че така ще бъдат предложени за гласуване и на депутатите в НС.


Реакцията на майките не закъсня и обявиха, че подновяват протестите си и ще търсят лична отговорност от премиера Бойко Борисов. Манолова настоя, че ако законът бъде приет в този му вид – ще сезира КС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Максим Велков 30.06.2019 14:08

    Поздрави на всички скрити в къщи под полата......... СКЪСАНИЯ ЗАДНИК ЗАПАЗИ Понеже мислиш, полицейски произвол днес няма, демократа Борисов окончателно се възцари! Когато звъннат на вратата, защото някой донос срещу теб е заплатил, тогава ще е късно на децата си да кажеш, на децата си да обясниш, какъв дебил си бил! Във къщи стойте, може и под кревата, и чакайте света днес сам да се реши, да се очисти от тези демократи, феодализма, демократи, дето ги зове! Във къщи до и под кревата, там дето алчното сърце зове! Да си запазиш скъсания задник, за който ще те ненавижда утре и твоето дете! Максим Велков

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец