Свързани новини

27.11.2018 12:01

Кръстникът дава на Горанов и вила за 336 бона

Видян 8105 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    „Освен безплатен апартамент, кръстникът на Владислав Горанов му е осигурил и луксозна вила във вилна зона Ярема. Импозантната сграда по документи принадлежи на Снежана Сариева, съпруга на кръстника Иван Сариев. Владислав Горанов често я посещава, а съседите твърдят, че дори надзиравал строежа и давал инструкции на работниците”, пише Биволъ и вади всички книжа по темата. Напомняме, че Снежана Сариева е собственик и на апартамента от 180 кв.м в луксозния комплекс ЕСТЕ, вдигнат от братя Домусчиеви, където живее „безвъзмездно” финансовият министър. По закон той няма право да ползва никакви облаги от частни лица. Горанов се опита да обясни случая с роднинска връзка, но тя липсва между него и Сариева.
„Вилата в Ярема  е построена на два от трите терена, които Снежана Сариева купува на 13.11.2003 г. от община Самоков. По същото време Иван Сариев също прави имотна придобивка в района – двуетажна вила само за 3000 лв. По-късно той изкупува и  терена, на който е построена вилата, като плаща на Община Самоков 3600 лв. за 1188 кв.м. Така семейството срещу скромна сума се сдобива с четири участъка в скътаната сред гъста борова гора вилна зона на 30 мин. с кола от София и на също толкова от Белчинските бани. Любопитен факт е, че имотите в самата вилна зона не са нанесени в Кадастъра, за разлика от имотите извън нея. Това затруднява значително намирането на собствениците им.
По-късно единият участък на Сариева е продаден без надценка на съпруга на Нина Петкова Ставрева. През 2007 г. тя става началник на кабинета на финансовия министър Орешарски, а през 2014 е главен секретар на Министерския съвет, когато той е премиер. Ставрева обаче „забравя” да декларира придобивката през 2007 г. Декларира я чак през 2014 г. заедно с построена на терена вила на стойност 336 000 лв.
През 2012 г. Сариева си вади разрешително за строеж на вили върху двата терена, останали на нейно име. Както се вижда от историята на Google Earth, строителните работи са започнали преди 2014 г. Двете къщи-близнаци са въведени в експлоатация с акт 16 номера  V-608 и V-609 от 26 юни 2018 г.
В процеса на строежа Владислав Горанов се е появявал много пъти на място, твърди Фрогнюз в две публикации датирани от октомври 2015 и април 2018 г. През април т.г. той дори е заснет от екипа на сайта, който е разговарял с местни хора, потвърдили за честото присъствие на министъра и съпругата му в имота.
Биволъ изпрати въпроси до министър Горанов чрез пресцентъра на финансовото министерство, за да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    това си е скалъпена лъжа на измамника Горанов-кой е луд да дава ей-така.....и то лукс,не на нас тия....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци