Свързани новини

24.11.2018 10:11

Мей: ЕС няма да ни предложи по-добра сделка за Брекзит

Видян 2159 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещето на британския анклав след излизането от Евросъюза остава един от спорните въпроси между Лондон и Мадрид.


Планираната за утре извънредна среща на върха на ЕС, на която се очаква да бъде одобрена сделката за Брекзит, може да бъде отменена, ако дотогава не бъде постигнато споразумение по въпроса за Гибралтар, заяви испанският премиер Педро Санчес, предаде БНР.


Британският премиер Тереза Мей заяви, че ако депутатите не одобрят нейната сделка в парламента, ЕС няма да предложи друга по-добра сделка.


В отговори на въпроси на слушатели на Би Би Си Радио 5 тя не каза какви са вариантите, ако сделката не бъде гласувана, но отбеляза, че няма намерение да подава оставка и е изцяло съсредоточена в прокарването на сделката в Камарата на общините.


Ако парламентът отхвърли предложенията на премиера, ще последва по-голяма несигурност и разделение, което ще бъде използвано да се осуети Брекзит, заяви Тереза Мей в пореден опит да убеди общественото мнение, че нейната сделка няма алтернатива.


„Убедена съм, че ако трябва да се върнем в ЕС и кажем: „Хората не харесаха тази сделка, може ли да получим друга?“, те няма да ни кажат: Ето, ще ви дадем по-добра сделка“, заяви Мей.


Тя избегна да каже дали Великобритания ще бъде по-добре извън ЕС, изтъквайки, че ще бъде „по-различно“, като допусна възможността за изграждането на по-добро бъдеще извън Евросъюза.


Мей обаче допълни, че не мисли за резервни варианти като Брекзит без сделка или изобщо да няма Брекзит, защото е изцяло фокусирана върху нейната работа като премиер – да постигне Брекзит, което се гарантира от нейния план.


Интервюто на Мей предшества заседанието на Европейския съвет в неделя, когато споразумението за Брекзит трябва да бъде одобрено от лидерите на страните-членки. Към момента под въпрос е съгласието на Испания, заради неизяснения бъдещ статут на Гибралтар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали