Свързани новини

22.11.2018 14:20

Сорос и Фейсбук във война

Видян 2211 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фейсбук призна, че е възложил на пр фирма, която да отвърне на ударите, които отправя към социалната мрежа милиардерът. Елиът Шраге, шеф на комуникациите в дружеството, пое отговорността за наемането на Definers Public Affairs. Зукърбърг и Сандбърг не били знаели за това.


Шраге обясни, че Сорос е характеризирал ФБ и Гугъл като „беля за обществото” пред Световния икономически форум в Давос през януари, след което пр фирмата е била наета, за да „определи дали той е имал финансова мотивация” за подобна позиция.


 След Давос свързана с милиардера нова организация на име Freedom From Facebook излезе с критики на политиката на компанията по отношение на личните данни, а Definers доказват, че “Сорос спонсорира няколко от участниците в организацията" и на тази база агенцията разпространява в пресата, че това не е спонтанно изникнало движение, цитира Гардиън.


Най-несъстоятелното обвинение на Сорос е в антисемитизъм от страна на ФБ, където и Зукълбърг и Санбърг са с еврейски корен, също като самия него. Което не попречи на шефа на Отворено общество Патрик Гаспар да „протестира срещу ролята на Фейсбук в пропагандата”. Според него целта на Сорос била да критикува публично извънконтролния бизнес модел на социалната мрежа.


Ударът не е само пиарски. Милиардерът е повел и борсова война срещу ФБ, предизвикала тежката ситуация на небивал спад на акциите на е-гиганта. Той е разпродал своя дял в компанията, което е последвано от драстичен срив на котировките на книжата, за който писахме вчера. Той е дръпнал надолу също Netflix и Goldman Sachs. Според щатската КФН - Securities and Exchange Commission (SEC) Soros Fund Management е разпродал всичките си акции във Facebook holdings „през третото тримесечие на 2018 г”. Точно през септември започна и свободното им падане, неспиращо до днес. При ФБ сривът е 20%. Интересно е, че той разпродаде масово акции от Фейсбук през ноември 2017 г., после откри войната в Давос през януари 2018 г., изкупи обратно акциите на много по-ниски цени, те понатрупаха стойност и сега отново ги разпродаде преди поредния залп от битката.  


Досега Сорос е водил войни срещу компании и дори срещу национални валути като голямата битка против британския паунд през 1992 г. и дори малката против българския лев през 1996 – 97 година, когато той се обезцени в пъти и беше турен кръст на средната ни класа, а пенсионерите бяха обречени на нищета.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Това човекоподобно на снимката живо същество ли е или мумия?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на