Свързани новини

21.11.2018 11:31

Нинова: За пореден път Борисов унизи Народното събрание

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българите получиха доказателство, че управляващите изтриха думата морал от българския език и че са прави, когато искат оставката на правителството. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по оставката на вицепремиера Валери Симеонов, предаде „Фокус“.


„Уважаеми български граждани, днес получихте още едно доказателство за вашата правота, когато искате оставката на цялото правителство и смяна на модела на управление. Получихте го това доказателство тук, в най-важната институция на България - българският парламент. За пореден път министър-председателят унизи Народното събрание. 10 години в управлението той налага този стил. Няма държавност, няма институции. Един човек решава еднолично въпроса. Днес получихте и доказателство, че управляващото мнозинство изтри думата морал от българския език. Вицепремиерът, върху който тежат съмнения за търговия с българско гражданство, е дошъл да представи оставката на вицепремиер, който посегна на най-святото – майчинството и болните деца“, допълни Нинова.


Тя уточни, че българите са получили доказателство за своята сила. „Те са уплашени от своята сила“, каза още Нинова.


Коалицията ГЕРБ – „Обединени патриоти“ е зачената грешно, ще доведе до нестабилност и ето го резултата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по оставката на вицепремиера Валери Симеонов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.


„Коалицията между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е обречена от самото начало“, подчерта Нинова. По думите й това не е коалиция за политики, а за власт, пари и постове. „Две години скандали и нестабилност в управлението, които доведоха до нестабилност в държавата. Вие помните ли за нещо друго коалиционните партньори и министрите да са спорили две години освен за това кой какъв пост да заеме“, заяви още лидерът на БСП.


Според нея провежданата политика от управляващите е в полза на богатите.


Лидерът на БСП обърна внимание, че хората са на улицата и протестират за доходи, срещу корупцията, несправедливостта, смяна на модела и системата. „Поне от две години ви говорим как виждаме промяната в модела и кой е този модел“, каза още Нинова. По думите й става въпрос за смяна на модела, в който политици и олигарси, независимо кой управлява, се сговарят помежду си и работят за собствените си интереси и срещу тези на народа. „Вие дадохте ярки примери за този модел, като внесохте законопроекта, с който да опростите задължения на един олигарх в държавата и няколко закона, с които да съдерете три кожи от народа с нови данъци“, допълни Нинова. Тя посочи, че увеличението на заплатите на политическия елит също е доказателство за този модел.


"Време е на този модел да се сложи край и да се мисли за бъдещето, защото паралелната държава краде 10 млрд. лв., а вашата - тази на цъфтежа и растежа, подхвърля 50 млн. лв. за коледни надбавки. 10 млрд. се крадат, 50 млн. се хвърлят за коледни надбавки", добави Нинова.


Тя коментира днешните дебати в зала: „Нито едно изказване от страна на първата политическа партия в коалицията и нито едно представяне на новия кандидат за вицепремиер. Какво говори това? Обърканост и страх от вас, защото сте прави в исканията си за промяна на този модел и оставка. Тази оставка е поредната, но тя е следствие и няма да реши нищо“, заяви Нинова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

овен

Имате безброй много идеи

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Имате безброй много идеи, но точно вие сте твърде