Свързани новини

21.11.2018 11:50

„Краткосрочна стаЛбилност” на ГО, 5000 лв. цена на живота от МенТа

Видян 1623 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След скока през тази – при стотици хиляди клиенти удвояване, най-вероятно следващата година Гражданската отговорност ще остане „стабилна” – „няма да поскъпва драстично”, по думите на МенТа Стоянова, но максималното обезщетение за близък на загинал на пътя от 95 000 лв. и от 100 000 до 250 000 евро в ЕС, става 5000 лв. Съпрузи и деца ще имат право да претендират „неограничено”, но при даден еталон от 5000 лв., колко ли повече ще им присъжда съдът при такова очебийно лобиране на застрахователите във властта? 252 млн.лв. е годишната им полза от Гражданската – положителната за застрахователите разлика между постъпили и изплатени от тях средства, през 2017 г. – расте през 2018 г.


Това са правилата, приети на второ четене в бюджетната комисия на парламента. Ако този вариант на текстовете в Кодекса за застраховането бъде приет и в пленарната зала, това ще означава, че засега застраховката Гражданска отговорност „няма да поскъпне драстично”.


Цената на човешкия живот и ценността на мъката на човека в очите на МенТа личи в следните думи: "Всъщност е едно решение, от което всички страни не са доволни, но да бъдат доволни 3-те милиона български автомобилисти искам да кажа, че е крайно време да се претендират имуществени вреди, които биха били много по-верни, отколкото лесното присъждане на базата на свидетелски показания кой колко е обичал починалия", каза председателят на Бюджетната комисия МенТа Стоянова.


"Решението би довело до краткосрочна стабилност, но не променя посоката в това, което ние бихме искали - да се плащат имуществени вреди. Цената на Гражданска отговорност не е политика, а математика - тя ще зависи от това колко са загиналите, каква е съдебната практика, какви са присъдените обезщетения", каза Светла Несторова от Асоциацията на българските застрахователи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион