Свързани новини

21.11.2018 09:48

До 5000 лв. таван за обезщетение за починал в катастрофа близък човек

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на "Гражданска отговорност" засега ще остане стабилна - уверяват и политици, и застрахователи. На второ четене бюджетната комисия в парламента прие лимита за обезщетение при починал в катастрофа близък човек. Таванът ще бъде 5000 лева, но ще важи само за братя, сестри, баби и дядовци или други хора, които могат да докажат, че са били емоционално свързани с починалия, предаде Дир.бг.


Обезщетението за най-близките няма да има горна граница и ще се определя от съда. Под "най-близки" се има предвид: родители, деца и съпрузи на починалия.


Ако този вариант на текстовете в Кодекса за застраховането бъде приет и в пленарната зала, това ще означава, че засега застраховката "Гражданска отговорност" няма да поскъпне драстично.


"Всъщност е едно решение, от което всички страни не са доволни, но да бъдат доволни 3-те милиона български автомобилисти искам да кажа, че е крайно време да се претендират имуществени вреди, които биха били много по-верни, отколкото лесното присъждане на базата на свидетелски показания кой колко е обичал починалия", каза председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова.


"Да, би довело до краткосрочна стабилност, но не променя посоката в това, което ние бихме искали - да се плащат имуществени вреди. Цената на "Гражданска отговорност" не е политика, а математика - тя ще зависи от това колко са загиналите, каква е съдебната практика, какви са присъдените обезщетения", каза Светла Несторова от Асоциацията на българските застрахователи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей