Свързани новини

20.11.2018 14:19

Нинова: Депутатските заплати да се намалят

Видян 1433 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В ситуация, в която на улицата има десетки хиляди граждани, които протестират, да си увеличиш заплатата е неморално и абсолютно сбъркано поведение”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на Позитано.


„Внасяме предложение депутатските заплати и тези на политическия елит да се намалят с 543 лв.”, обяви соцлидерката. Подобно скастряне би довело до реален спад в доходите на народните представители с 1080 лв., тъй като това би се отразило и на депутатските бонуси от 2/3 и 30% за комисии, смятани на база заплата. При средната сума сега от 7 хил. на месец слугите на народа могат да остана със 6 хил. лв. Целокупно това е спестяване на бюджетни средства в размер на близо 3 млн. лв. годишно.


Според Нинова сегашното увеличение от 543 лв. се е натрупано през последните 1,5 години на този парламент. „Това представлява 18% увеличение на доходите на депутатите“, подчерта соцлидерката.  Тя определи подобна тенденция като несправедлива и подчерта, че от БСП настояват за подобни поправки вече за трети път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Любимата на иван костов приватизаторка! 30.06.2019 14:08

    Изобщо не съм сигурен – дали хората по протестите (шумната част от тях) наистина искат социална справедливост. Защото през 1989 и годините след това гласуваха, търпяха, харесваха си и викаха по площадите точно за обратното. Тоест – за капитализъм, където ние сме в положението на долнопробна ресурсна колония с туземно безправно население. Имахме си социална справедливост преди 1989, но поискахме капитализъм, където всичко “социално-справедливо” в наши дни пресъхва и изгаря дори и в САЩ и Великобритания – най-лютите капиталистически държави-метрополии. Ако шумната част по протестите искаха социална справедливост, щяха да го кажат, напишат, произнесат, и обяснят. Щяха да напишат думата “социализъм” или поне “долу колонизацията”, или “долу капитализма!”. Не видях да го направят никъде. Викат само “оставка” и “смяна на системата”, без да са в състояние да обяснят – за каква система става дума. Значи отново са впрегнати да играят “стани да седна”, но по чужда външна свирка. А щом са впрегнати от чужди интереси, значи отново ще е за наша сметка и срещу нашия интерес. Ако протестът иска справедливост, нека каже “социализъм”… Викове “Оставка” и “Смяна на системата” са безсмислици… Пламен Пасков, Фейсбук.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог