Свързани новини

19.11.2018 10:11

В извънработно време съдът върна Иванчева в затвора

Видян 1069 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След седем месеца зад решетките, в петък сутринта кметът на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха пуснати от ареста, но за кратко. Няколко часа, след като съдия Иво Хинов от специализирания наказателен съд промени мярката им за неотклонение в домашен арест, Апелативният специализиран съд върна двете в затвора. Магистратите сториха това в петък вечер извън работно време.  Мотивът за решението на втората инстанция е, че не са получени експертизите, че Иванчева и Петрова, които били супер опасни, са във влошено състояние. Не е бил изпратен и протоколът от съдебното заседание. Така за втори път двете жени не бяха пуснати под домашен арест.. Преди около месец тяхната мярка отново беше променена, но  спецпрокуратурата го протестира и втората инстанция върна Иванчева и Петрова обратно в ареста. Приеха формално, че ако са на свобода, можели да повлияят на свидетели по делото. Така двете дори не успяха да напуснат килиите си, в които се намират вече над 7 месеца.


Искането  на разследващите да бъде спряно предварителното изпълнение на домашния арест е направено с оглед предотвратяване на възможността подсъдимите да се укрият и да извършат ново престъпление. Основателни данни в тази посока обаче не се посочват.


Третият подсъдим по делото – Петко Дюлгеров, ефективно взел пари, сочен за посредник за подкупа между строителния предприемач Александър Ваклин и Иванчева, пък се радва на доста по-различно отношение от съдебните органи. Той бе пуснат под домашен арест, но спецпрокуратурата не протестира тази промяна и той вече не е зад решетките.


Ролята на Дюлгеров в целия случай всъщност е водеща, доколкото никой от разпитаните досега свидетели по делото не твърди, че Иванчева и Петрова лично са искали пари. Именно посредникът е този, от когото Ваклин твърди, че разбрал, че трябва да даде пари, за да му бъде придвижена преписката за строеж в местността Камбаните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец