Свързани новини

19.11.2018 09:30

5 министри с ултиматум към Мей, днес ще е ОК и вот на недоверие от депутатите й

Видян 1995 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прогнозите на 19’ се сбъдват – след 4 оставки в кабинета на Мей миналата седмица, още 5 министри от общо 10 предречени поставиха ултиматум да си тръгнат, ако премиерът на Великобритания не промени 3 важни условия по споразумението с ЕС по Брекзит, пише авторитетният консервативен лондонски Телеграф. Тя ги е спряла, като не е приела оставките им. В резултат на което е получила ултиматума: или се отказва от договорките за оставане в общия митнически съюз, под законите на европравото и от доминирана от ЕЙРЕ Северна Ирландия, или губи всичко. Брекзит без тези условия означава Великобритания да няма опции за свободна търговия със САЩ, БРИКС, Далечния Изток, където е потенциалът за растеж, да плати огромни сметки на ЕС, да остане де факто подчинена на правилата на ЕС, а да не получи на практика нищо като плюс. Сиреч: да си тръгне, за да остане в Съюза, но и на огромна финансова цена. Ние добавяме: те са наясно, че Брюксел няма да приеме това и очаква своите 50 млрд. евро от Лондон плюс още 2 години отчисления за еврофондовете, така че Мей просто няма ход.


При това, за да бъде още по-безизходно положението, днес се очаква да се съберат всичките 48 писма за вот на недоверие от собствените й депутати тори, които излъчват премиера. И това прогнозирахме миналата седмица, когато бе подадено първото писмо – то беше знак, че има готовност за всички. Пиар опитите на Мей да нарече споразумението с ЕС „неокончателно” само я напавиха по-жалка и в очите на своите, и на Брюксел.


Текат преговори между лидерите на брекзитърите кой да наследи мразената от всички Тереза, която призна, че се е утешавала с уиски от проблемите. Всъщност въпросът е дали Борис Джонсън да стане нов лидер на торите и да се опита да сформира правителство, или пък да се отиде на предсрочни избори, каквито на Острова не е имало от десетилетия. При втория случай повече от всякога торите ще имат нужда да не ги води Мей. Защото това ще им гарантира сигурна загуба от Лейбъристите на Корбин. През уикенда новите проучвания на общественото мнение показаха, че само за седмица Мей е изгубила между 4 и 5 процента от подкрепата за Консерваторите по данните на различните агенции. Всички обаче я оставят 3 пункта зад червения Корбин в предпочитанията на избирателите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец