Свързани новини

19.11.2018 09:27

Цецо и Цвета с по-висок доход от президента

Видян 5319 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Борисов в програмното си изявление пред бТВ критикува президента за заплатата му от 11 000 лв. Той обаче пропуска, че двама от ГЕРБ имат право на по-големи възнаграждения и от премиера с неговите 7000 лв. на месец, и от държавния глава.


Водач в листата е Цветан Цветанов. Той получава 35% бонус към депутатската заплата от 3519 лв. като шеф на парламентарна група. Отделно взема 2/3 добавка като всички депутати, която им се полага за безотчетно харчене и не се таксува с данъци – странно защо. Към това му се полагат и по 15% за участие в комисия, а той участва в 2. Като добавим добавката за стаж – при него е 31 години, сметката прави 12 269 лв. и 46 стотинки. Възможно е Цветанов да дарява примерно „двете – трети” на партийната каса, каквато практика имат патриотите, в БСП пък дават по 10% от целите си възнаграждения за организацията. ОП-лидерът в парламента Волен Сидеров дарява не само 2/3-бонуса на групата, а и заплатата си, но на социално слаби граждани, както сам обясни тези дни.  


Над президентската и доста над премиерската заплата взема и Цвета Караянчева. Като председател на парламента тя има право на 50% над основното депутатско възнаграждение. Към него се прибавят безотчетните и безданъчни 2/3, а отгоре идват и процентите за стаж, които при нея се изчисляват не като 1% за всяка прослужена година, а като 1,6%. Така се оформя сума от 11060,07 лв. Важно е да се каже, че Караянчева би могла да получава още 30% отгоре или да закръгли сумата над 14 000 лв. с участие в 2 комисии, но тя не е разпределена, както преди ресорно. Няма и доходите, които получаваше за участие в специални анкетни комисии, които отделно се плащат на депутатите, нищо че никога не водят до резултати.


Само споменаваме, че депутатите не вдигнаха максималния осигурителен доход до своите основни заплати, а само до 3000 лв., така че дори не плащат пълни проценти по тях, както всички ние. Не плащат и данъци върху своите 2/3 бонус върху заплатите, с които би трябвало да плащат на сътрудници, но по правило всички те им идват безплатно, заради „престижа” и картата за парламента с неговите легендарни кюфтета и възможности за лобизъм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Пламен Пасков, Фейсбук 30.06.2019 14:08

    Пламен Пасков, Фейсбук Изобщо не съм сигурен – дали хората по протестите (шумната част от тях) наистина искат социална справедливост. Защото през 1989 и годините след това гласуваха, търпяха, харесваха си и викаха по площадите точно за обратното. Тоест – за капитализъм, където ние сме в положението на долнопробна ресурсна колония с туземно безправно население. Имахме си социална справедливост преди 1989, но поискахме капитализъм, където всичко “социално-справедливо” в наши дни пресъхва и изгаря дори и в САЩ и Великобритания – най-лютите капиталистически държави-метрополии. Ако шумната част по протестите искаха социална справедливост, щяха да го кажат, напишат, произнесат, и обяснят. Щяха да напишат думата “социализъм” или поне “долу колонизацията”, или “долу капитализма!”. Не видях да го направят никъде. Викат само “оставка” и “смяна на системата”, без да са в състояние да обяснят – за каква система става дума. Значи отново са впрегнати да играят “стани да седна”, но по чужда външна свирка. А щом са впрегнати от чужди интереси, значи отново ще е за наша сметка и срещу нашия интерес. Ако протестът иска справедливост, нека каже “социализъм”… Викове “Оставка” и “Смяна на системата” са безсмислици…

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец