Свързани новини

16.11.2018 16:21

Държавата отнема 2,4 млн. лв. на Трайчо Трайков

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата в лицето на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е внесла искане в Софийския градски съд за отнемане на 2,4 млн. лева от бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Причината е, че Трайков не е успял в срок да докаже произхода на сумата. Делото вече е разпределено на 4-ти състав - Гражданско отделение и ще се гледа от съдия Анастасова, съобщиха от съда, предаде Novini.bg.


Бившият министър на икономиката и бивш кандидат за президент попадна под ударите на закона след проверка, започнала в началото на 2017 г. КПКОНПИ откри несъответствие между декларираните доходи и активи, и реалните му приходи Антикорупционната комисия е проверила имуществото и доходите на Трайков през последните 10 г.


До момента на Трайков бе наложен запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити.


Трайков попадна в полезрението на прокуратурата заради обвинението за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, докато той беше ресорен министър. Заедно с него обвинени по това производство са бизнесменът Иво Прокопиев и бившият министър на финансите Симеон Дянков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.