Свързани новини

16.11.2018 16:41

Искат възобновяване на делото срещу Лазар Влайков

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Искане за възобновяване на делото, по реда на надзора, срещу бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков е внесла в съда неговата защитничка адвокат Елвира Панкова, съобщи тя пред 24 часа.

Искането е депозирано в районния съд в Пазарджик, като първоинстанционен, но е адресирано до пловдивския апелативен съд. " Смятаме, че наложеното наказание на Лазар Влайков от 4 г. ефективен затвор е прекалено тежко и несправедливо. Извършено е нарушение на Закона за оръжията, като в съдебната практика по подобни обвинения няма ефективни наказания. В много медии се тиражира, че присъдата е за убийство, което категорично не отговаря на истината", обясни мотивите за искането адвокат Панкова.

Лазар Влайков бе обвинен и осъден за неупражнен контрол над личния си пистолет, с който 6-годишно момченце застреля ресторантьора Наско Тонкев по време на тържество в село Виноградец. Нелепата трагедия се разигра на 31 август, миналата година. Районният съд в Пазарджик осъди Влайков на 3г. и 4 месеца затвор, а окръжният увеличи наказанието на 4 г., като присъдата бе окончателна. От 2 ноември бившият общински председател изтърпява наказанието си в общежитие на затвора в Пазарджик. Елвира Панкова се надява до края на годината пловдивският апелативен съд да насрочи открито заседание по внесеното искане за възобновяване на делото.


Източник: 24 часа



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби