Свързани новини

16.11.2018 11:43

Премиерът обсъди транспортните проекти с Гърция

Видян 1059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди транспортната свързаност между България и Гърция с министъра на инфраструктурата, транспорта и мрежите Христос Спирдзис. Фокус на разговорите беше поставен върху  развитието на железопътната връзка “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“, съобщиха от правителствената информационна служба.


Българският премиер е на посещение в Гърция, където участва в Третата среща на високо равнище в Солун, която тази година е посветена на европейската перспектива, свързаността, индустриалното развитие и сътрудничеството със Западните Балкани.


„България и Гърция винаги са имали отлични отношения, през годините страните ни са си сътрудничили активно в сферата на транспорта и тази основа, която имаме ще бъде надграждана“, каза министър-председателят Борисов пред гръцкия транспортен министър. Премиерът подчерта, че трябва да се работи усилено по железопътната връзка “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“ и посочи, че осъществяването й ще допринесе допълнително за икономическия подем на региона. Проектът цели развиването на устойчива двойна железопътна ос, електрифициран железопътен коридор с модерна ERTMS система за управление на железопътния трафик, свързващ българските и гръцките пристанища. Изграждането на железопътната линия е част от по-големия проект за мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско и Черно море „Sea2Sea”.


На срещата участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Обсъдени бяха още възможностите за по-нататъшно развитие на транспортния коридор, чрез изграждане на автомагистрала или скоростен път между Александруполис и Бургас, както и за удължаване на коридора от Солун до пристанище Патра, за да има възможност за връзка по море и към Италия и Испания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион