Свързани новини

15.11.2018 16:57

София в Топ 3 на ЕС по ИТ-стартъпи

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„София е в топ 3 на европейските градове с най-голям брой стартиращи компании в IT сектора. В тях работят над 40 000 души, а секторът е привлякъл над 260 млн. евро преки чуждестранни инвестиции от 2000 г. насам. Професионалистите и иновативните млади хора са големият капитал на града. Техните успехи са успех и за града, и за региона. Благодаря на еврокомисаря Мария Габриел, че избра София за домакин на форума Startup Europe Summit 2018, в който днес участват над 400 европейски компании. Това дава огромен стимул за българските предприемачи в сектора. Благодарна съм и на всички компании, които се включват в решаването и на градски проблеми, като Гражданите с платформа за сигнали и промени в маршрути на градския транспорт, Binary - автоматизиран контрол на сметосъбирането, URBO Parking - за паркиране в „синя“ и „зелена“ зони, TICKEY – за закупуване на билети за метрото, Заслушай се - Listen Up -със софтуер за превод на аудиоинформация в езика на жестовете или текст; Брейнхъб започнаха работа по проект за превод от жестомимичен език към акустична реч. Мартин и Ивайло са двама много млади програмисти, които работят по проекта си БуквАР – дигитализиране на учебници по медицина с добавени триизмерни изображения.


Тази година две много големи компании отвориха свои развойни и технологични центрове в София – Кока Кола и Файненшъл Таимс. Вярвам, че това е стимул за повече млади хора да избират образование в тези сфери.


София чрез общинската Агенция за инвестиции се присъедини към международната стартъп платформа SCALE, чиято цел е да подпомогне развитието на единна стартъп екосистема от свързани европейски градове. София е 11-ият град, заедно с Амстердам, Антверпен, Брюксел, Хелзинки, Милано, Мюнхен, Париж, Порто, Рим и Вилнюс.


Ние подкрепяме стартиращите предприятия и чрез програма за финансиране чрез Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия заедно с пет финансови институции. До момента са подготвени и подадени проекти за 20 стартъпи”, заяви кметът Йорданка Фандъкова на форум, организиран от еврокомисаря Мария Габриел и с участието на премиера Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще