Свързани новини

15.11.2018 16:40

САЩ: Губим война от Китай или Русия сега

Видян 1818 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Доклад на Комисията по национална отбранителна стратегия на Конгреса на САЩ, цитиран от ЛА Таймс и Вашингтон Пост, алармира: „Съединените щати са загубили военното си превъзходство в опасна степен и биха били победени в евентуална война с Китай или Русия”. Според документа: „Вашингтон не се движи достатъчно бързо и не инвестира достатъчно, за да приложи визията си на практика, рискувайки по-нататъшно ерозиране на американското военно господство, което може да бъде сериозна заплаха за националната сигурност.В същото време Китай и Русия търсят доминиране в техните региони и имат способността да проектират военната си сила в световен мащаб, тъй като техните авторитарни правителства се стремят към изграждане на отбрана, насочена точно към САЩ. Военният баланс се е променил неблагоприятно за Съединените щати в Европа, Азия и Близкия изток, подкопавайки доверието на американските съюзници и увеличавайки вероятността за военен конфликт”.


В своя списък от 32 препоръки комисията настоява Пентагонът да обясни по-ясно как възнамерява да победи съперниците си в условията на военна конкуренцията и война.  Бюджетът на САЩ за отбрана достига рекордните 716 млрд. долара тази година, което е 4 пъти повече от Китай и повече от 10 пъти спрямо Русия.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв