Свързани новини

15.11.2018 09:35

12 години след трагедията на Алабин виновни няма

Видян 1365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12 години след срутването на сграда насред центъра на София, отнело живота на две млади жени виновен за трагедията няма. На 19 септември 2006 година малко след 18 часа сградата на улица Алабин 36 пада и затрупва пpeминaвaщия в тoзи миг aвтoмoбил. B нeгo ca пътyвaли 26-гoдишнaтa Дeницa Чeнишeвa и 24-гoдишнaтa Πeтpинa Xpиcтoвa. Toвa e cгpaдa, ycтoялa нa бoмбapдиpoвĸитe нaд Coфия пpeз Bтopaтa cвeтoвнa вoйнa.


Софийският градски съд оправда всички обвиняеми по делото.


За невинни на първа инстанция са обявени собственикът на сградата Георги Кирчев и Жена му Мая ( б.р. той е изключително близки до фармаолигарха Огнян Донев и бившия министър-председател Иван Костов), инж. Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов, управител на А3 - Архитектура и изпълнение, и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ Медия Манчо. Той е подсъдим задочно, тъй като е в неизвестност.


Делото се превърна в емблематичен пример за бавно правосъдие. Казусът влиза в съда едва през 2016 г., цели 10 години след трагедията. За това време се смениха четирима прокурори, а един от тях дори го прекрати (б.р. разследването), но съдът не се съгласи. Съдиите дори критикуваха държавното обвинение, че  не проявява активност, не изяснява всички факти и заявеното от свидетели.


С какви мотиви съдия Величка Маринкова оправдава подсъдимите, ще стане ясно най-рано до 60 дни. Присъдата на СГС не е окончателна и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!