Свързани новини

14.11.2018 17:10

40000 лв. за фантом-длъжник на НАП от еврокомисаря ни и ИАНМСП

Видян 3185 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Фасадна фирма  с данъчни задължения към държавата печели обществена поръчка на финансовото минстерство и ЕК, съобщи Биволъ.  Сдружението Български бизнес форуми (ББФ) съществува от 2014 г. и до август 2018г. то води фантомно съществуване и няма нито един назначен служител.
 ББФ е организатор на конференцията Innowave Summit 2018, проведена през октомври с партньорството на Община Варна и с подкрепата на Министерството на икономиката, Европейската стартъп мрежа и Startup Europe.

През август т.г., във връзка с подготовката на конференцията, в ББФ назначен като служител само Димитър Иванов. собственик на фирмата за уеб услуги Уебест. Проверка на Биволъ сочи, че срещу Уебест, преди да се преименува и да смени собствеността си, е образувано изпълнително дело от НАП за дълг от 40 000 лв., който с лихвите вече е 42 900 лв.

Въпреки афишираната институционална подкрепа конференцията Innowave Summit 2018 е частно събитие със спонсори, наречени „партньори“.

Те са категоризирани като Платинени, Златни, Сребърни и Бронзови. Сред платинените партньори е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която е платила без процедура за обществена поръчка 40 000 лв. на – ББФ.
Спонсорите са  публични, а печалбите се оказват частни. Билетите за събитието са на цени от 39 евро до 299 евро. Според Биволъ събраните средства от билети са над 20 000 евро. Приходите от билети за участие в конференцията с присъствието на еврокомисаря Мария Габриел обаче не се връщат в ИАНМСП, а отиват в частни ръце.

От 19’ се обърнахме за коментар към ИАНМСП, но за съжаление не получихме отговор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на