Свързани новини

12.11.2018 12:11

Радев: Не мога да бъда обединител на неправдата

Видян 570 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Мисля, че  и в обръщението си изрекох истини, които българите знаят, но политиците отказват да приемат”, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово, в коментар на Цветан Цветанов, че не е обединител, а разединител на нацията. Радев бе категоричен, че не може да бъде обединител на неправдата. „Не мога да  ставам обединител на политически партии. Аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки, притеснения и надежди. Ако някой не ги е разбрал, това е негов проблем”, подчерта държавният глава.


„Със сигурност никой не може да изкара хората на улицата”, посочи президентът, запитан дали протестите не са режисирани и какъв е изходът от ситуацията в страната.


„Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставят морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и НС да посочат изход от тази ситуация“, заяви Радев.


 Държавният глава подчерта, че протестите са демократично право, те възвръщат и надеждата, и достойнството на българите като граждани. „Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак не достигат до управляващите“, добави президентът. „Ако няма чуваемост, закономерно е тези протести да продължат”, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд