Свързани новини

11.11.2018 08:03

Нинова: Отказах на Строителната камара да спра Йончева за проверка на магистралите

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Няма да тълкувам мотивите на главния покурор. Правим изводи от фактите- че поисканите имунитети идват след две години, в момент, в който, особено Елена, много ярко се прояви в разследващи нейни материали и филми“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Дарик радио за исканите имунитети на шестима народни представители.


Тя уточни, че мотивите изглеждат интересно - за пране на пари за закупуване на фотокамери и техника за снимане на филми в Сирия. „Странни са всички тези неща“, каза тя и припомни, че сигналите са започнали от ГЕРБ - от Антон Тодоров, Делян Добрев, Тома Биков, всички тези обвинения по времето на Кумгейт. Тя уточни, че при проф. Георги Михайлов обвиненията започват след ярките му прояви по вота на недоверие за здравеопазване. „Две остриета на БСП! Опозиция не управлява, не раздаваме обществени поръчки“, каза Нинова.


Тя коментира, че Елена Йончева разполага с документи, които водят до изводи за корупция и злоупотреби, като подчерта, че става въпрос за трасето край Своге, където стана тежката катастрофа. Става въпрос за протокол, направен години преди катастрофата, в който различни институции констатират нарушенията и злоупотребите при строителството на отсечката и казват, че незабавно трябва да се коригира, но това не е направено. „Някой трябва да носи отговорност - защо някой, цяла година, е проспал тази препоръка“, попита Нинова. Тя коментира, че депутати са поискали обективна проверка на обстоятелства - искат информация, искат независима лаборатория. Корнелия Нинова каза, че при срещата си със стоителната камара е гарантирала, че при смяна на управлението ще има ред, правила, закон и всички ще бъдат равнопоставени, че никой няма да бъде изнудван да връща пари от обществени поръчки. Тя припомни, че камарата е поискала да не се внася искане до АПИ. „Отказах и казах, че няма да спра Елена. Нито искам, нито мога, защото искам истината - ако има нарушения, да има отговорност“, заяви лидерът на БСП.


Лидерът на БСП съобщи, че в неделя ще бъдат приети правилата и начинът за номиниране за евродепутати. Тя коментира, че вярва в преизбирането на Сергей Станишев, за който поясни, че е „наша номинация“. „След сериозни разговори в нашето политическо семейство, ПЕС, се стигна до решение да се остави свобода на отделните държави да си направят листитата и платформата - с какви послания, с какви политики се изпращат кандидатите. По-важното е българите да гледат хората в листите и лицата, които издидагме и защо отиват там“, аргументира се Нинова. „Ще изпратим хора, които ще отстояват политиките на България и на БСП“, изрази увереност лидерът на БСП. Тя обясни, че има няколко неща от които няма да отстъпи - от позициите за Истанбулската конвенция и за Пакта за миграция на ООН. Нинова коментира, че в пакта има хубави текстове, които касят нашата диаспора, но между добрите текстове, с дребен шрифт, има тревожни неща, например- да се издават документи за самоличност на хора, които са пристигнали без такива. „Ние сме за помощ на бежанците при война- това е международно, българско човешко право, но разширяването на кръга на миграция по екологични, икономически и социални причини е опасност“, обясни Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и