Свързани новини

09.11.2018 16:37

Министър: Между законност и морал има разлика

Видян 1549 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Между законност и морал има разлика, но не може само заради срива в Търговския регистър за съвестните служители да не се приложи наредбата за бонусите. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева в изявление във връзка с бонуси за Агенцията по вписванията, предаде Фокус. На въпрос дали е морално да се раздават пари на служителите в Агенцията по вписванията, Цачева коментира: „След напрежението, което се създаде, след затрудненията на българския бизнес, на съсловия, на адвокатите, за българските граждани, неведнъж съм изказвала гнева си от това, което се случи. Така поставен въпросът – отговорът му е не. Нека да държим сметка за усилията на всички тези служители, които работят в агенцията, каза се точното им число 635, които и в периода на срива полагаха и изпълняваха задълженията си. Тези хора трябваше след вдигане на функционалността на регистъра да положат максимални усилия да влезе в ред и в срок работата“.



Тя допълни, че изпълнителният директор на Агенцията Габриела Козарева е прецизирала изпълнението на всеки един поотделно и е поставила различни оценки на служителите. „Когато се разпределят среднопропорционално на всички, тогава всички са доволни и няма напрежение. Как отговаряме на тези, които много след работно време стоят и изпълняват задълженията си по служба“, допълни Цачева.



Цачева уточни, че тя като министър е дала оценка на новия директор на Агенцията. „Съобразила съм нейните усилия за възстановяване в пълнота функционалността на регистъра, както и работата по отношение на останалите три регистъра, които са в Агенцията по вписванията. Съобразих, че г-жа Козарева изпълнява препоръките, които бяха дадени от Инспектората на министерството по повод проверката, която бе извършена непосредствено след срива на Търговския регистър. Моята оценка за нея е единица, т.е. ,че тя показва много добри резултати“, допълни Цачева.



Тя допълни, че следващата контролна функция на Министерство на правосъдието е по отношение на това дали платежните нареждания, подписвани от директора на Агенция са налични в бюджета й за календарната година. „Финансистите имат отработена процедура. Във всеки един момент, ако такива средства не са налични в бюджета, се отказва съответното плащане“, поясни още Цачева. „Министерство на правосъдието не разполага с конкретните имена на служителите,нито с размера на възнагражденията, които те са получили за това тримесечие“, каза още министърът на правосъдието.

Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Данаил Антонов 30.06.2019 14:08

    „Министерство на правосъдието НЕ РАЗПОЛАГА с конкретните имена на служителите,нито с размера на възнагражденията, които те са получили за това тримесечие“, каза още министърът на правосъдието. хЪМ - в нормалния свят в подобен случай министъра следва да си подаде оставката НА МИГА !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв