Свързани новини

09.11.2018 09:30

Ангелкова: На Витоша само ще се подменят лифтове

Видян 1249 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работната група, която трябва да промени Плана за управление на Витоша, цели да подобри достъпа до планината за софиянци. Това заяви в предаването Тази сутрин по бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя беше категорична, че няма да се допусне безконтролно строителство в планината.


 „Планът за управление на „Витоша” трябва да бъде променен”, за да могат да се подменят лифтовете и съоръженията. Там друго строителство категорично няма да има. Предвиден е изключително строг контрол и се гарантира, че ние ще следим за това. Ние сме длъжни обаче да осигурим достъп на столичани до Витоша. Това е едно огромно богатство, което не се използва”, заяви Ангелкова.


Министърът на туризма посочи, че управлението е стабилно, а приоритетите се постигат. Тя даде пример с Бюджет 2019, където е заложен икономически ръст от 3,7 на сто и ниската безработица. Тя заяви, че изказванията на вицепремиера Валери Симеонов, по отношение на майките на деца с увреждания, са недопустими.


„Оставката е личен акт, аз не мога да коментирам неговите действия. За мен е важно да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората с увреждания. Например, ние работим за осигуряване на максимална достъпност до морските плажове”, каза Ангелкова.


Министърът на туризма отчете поредна година с ръст в туризма – над 5,5 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни, а летният ни сезон бележи ръст от 3,1 на сто.


„Трябва да се изгради допълнителна инфраструктура, освен в съществуващите курорти – Пампорово, Боровец и Банско, да насочим вниманието към зимните ни курорти в Стара Планина. Там има изключително добри възможности и хората се надяват на това, за да може тези региони да дръпнат в икономическото развитие”, каза Ангелкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и