Свързани новини

08.11.2018 16:18

ATAKA против концесията на Летище София

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партия Атака гласува „ЗА" промените в Законопроекта за концесиите, с които БСП предложи обектите от забранителния списък за приватизация да не се отдават на концесия. С тях се целеше спиране на концесията на летище „София". Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„От Атака сме категорични – ние сме против отдаването на концесията на Летище „София", заяви по време на дебатите в парламента Волен Сидеров. „Няма да я подкрепя. Тя не е съгласувана с мен и колегите ми от Атака. Не подкрепяме концесиите като форма на управление на икономиката в XXI в. Това е отживелица от колониалното време. Това е виждане на партията, която съм създал през 2005 г. като идеология", заяви Сидеров от парламентарната трибуна.

По повод двудневните нападки на Корнелия Нинова, че Сидеров нямало да подкрепи предложението им, лидерът на Атака заяви:
„Г-жо Нинова, специално за вас нося една книжка „Какво направи Атака в 42-то НС", може да продължите да преписвате и този труд, освен „Планът Сидеров". За 156 работни дни в 42-то НС предложихме 31 законопроекта, 25 проекторешения и 3 декларации. Тогава на власт беше коалицията БСП- ДПС, която гласуваше за основните неща с ГЕРБ. Всички наши идеи бяха отхвърлени от БСП, ДПС и ГЕРБ. Вашата партия отхвърли предложението на АТАКА минималната пенсия да бъде на 500 лева. Атака предложи премахване на плоския данък и преминаване към прогресивно подоходно облагане. Отхвърлено беше с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС. И слушайте внимателно, Атака предложи прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, редки и ценни метали. Нещо, за което говоря от 15 години, вие не бяхте в политиката, г-жо Нинова. Отхвърлено с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС. Атака предложи ДДС за хляб, лекарства и учебници да е 0%. Отхвърлено от ГЕРБ, ДПС и БСП", изброи фактите Сидеров и продължи към БСП:

„Когато предлагах да се прекратят златните концесии, вие бяхте против. Когато предлагах да се изгонят ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, които заграбиха българското Енерго, вие бяхте против. Наричахте ни антисистемна партия". "Сега говорите с нашите думи, крадете нашите идеи. Поне благодарете, че има от къде да преписвате", заяви още той и подари на Нинова книжката с предложенията на Атака.

В реплика към червените депутати, които казаха, че Атака е малка партия и прави компромиси, Сидеров отговори, че срещу партията му през годините се е водела такава черна пропагандна война, каквато не се е водила никога в историята на България. „Всъщност, Атака ви проправи пътя, показа ви как да действате, какво да правите" и заключи противно на очакванията на БСП: „Да, винаги сме били срещу концесиите и ще бъдем срещу тях!" Що се отнася до компромисите, Сидеров беше категоричен: „Ако вие утре сте министър-председател, няма да може да вземете нито едно решение без съответните посолства да ви кажат „да". Това е жалкото състояние на страната ни. Ние се мъчим да помогнем нещо, затова сме във властта. Ако не бях станал коалиционен партньор, нямаше да стане болницата в Ямбол, която чакам над 30 години. Това е резултатът на компромиса".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец