Свързани новини

08.11.2018 11:15

Цацаров иска имунитетите на 6 депутати: Марешки, Кърчев, Йончева...

Видян 2185 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният прокурор поиска от Народното събрание свалянето на имунитета на шестима народни представители, съобщиха от прокуратурата.



Разследването срещу Марешки, Таскова и Христов (ПГ на "Воля") е за изнудване. Макар вече доброволно да се отказаха от имунитетите си, Цацаров изпраща ново искане до парламента, защото от спецпрокуратурата смятат, че е налице престъпен сговор. Разследването е за заплахи към собственици на аптеки с цел те да бъдат принудени да купуват лекарства и лекарствени средства само от "Фармнет" ООД на по-високи цени спрямо другите доставчици



Главният прокурор иска и имунитета на Борис Кърчев от ПП на ГЕРБ за неплатени данъци в особено големи размери. Проверката казасе периода юни-юли 2015 г., когато в Стара Загора, като управляващ "Би Би Си Кейбъл" ООД, Кърчев избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 320 хил. лева ДДС. Подадена била невярна декларация за ДДС.


Единият от депутатите е Елена Йончева от БСП, която прокуратурата иска да разследва за пране на пари в особено големи размери и по-точно за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ. Разследването в специализираната прокуратура започна след сигнал от депутати. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания - "Далий трейдинг лимитид". Цацаров поиска имунитета и на Веселин Марешки, Кръстина Таскова, Пламен Христов, Георги Михайлов и Васил Кърчев.

За депутата Георги Михайлов от ПГ "БСП за България" Цацаров иска имунитета заради разследване за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори. Те касаят Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София и са на стойност  24 359 808 лв. за периода 2015 г.-2017 г., когато той е бил директор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 От няколко дни Шиши и Цаци сънуват кошмари: 30.06.2019 14:08

    Налагане на санкции по закона „Магнитски“ срещу главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски е била сред основните въпроси, обсъждани от държавния секретар на САЩ Майк Помпео и външният министър Екатерина Захариева. Очаква се резултатите от разследването на двамата за съпричастност във фалирането на КТБ и за нарушаване на човешки права да бъдат оповестени публично в началото на декември. Тогава ще започне и излъчването на радио „Свободна Европа“ за България. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и