Свързани новини

08.11.2018 10:05

Спанакът с татул е изтеглен, съобщи БАБХ-Пловдив

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спанакът, примесен с татул, е изтеглен от големите търговски вериги, каза за БНТ д-р Камен Янков, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Сигналът за спанак с татул е подаден на 5 ноевмри до БАБХ - има два сигнала - единият от Търговище, другият от Костинброд. Има и още един сигнал, който е подаден вчера от София. Институциите се задействаха и близо 1700 кг спанак е изтеглен от търговската мрежа.


Граждани от Търговище и Костинброд сезираха институциите, след като се почувствали зле след консумацията на зеленчука. Оказа се, че спанакът е отглеждан в Пловдивска област. Производителят е проверяван периодично. Наложено му е административно наказание.


"Веднага разпоредих и изпратихме проверка и в магазинната мрежа, и в складовете, и при производителя, за да видим какво е положението. Общото количество, което и излязло от производителя към търговската мрежа е 1700 кг и 75 кг налични в преработвателното предприятие", каза д-р Камен Янков.


Това, което се знае, че производителят на спанак е от пловдивското село Златитрап и е голям зеленчукопроизводител. Екип на БНТ разговарял с него по телефона и той е заявил, че е предприел мерки това да не се случи и предположи, че татулът е попаднал, след като спанакът е бил ожънат. Експертите от БАБХ са установили също, че спанакът е бил пакетиран в нерегламентиран за това цех.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и