Свързани новини

07.11.2018 14:26

ПЕС с ясен общ кандидат за изборите догодина

Видян 1163 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“ПЕС има силен кандидат за следващ председател на ЕК – Франс Тимерманс. Той представлява визията на нашето семейство за новата посока пред Европа, след години пагубно управление на десните. Уверен съм, че Франс ще постави солидарността, социалните права,  борбата с неравенствата и разделителните линии, както и с популизма и крайния национализъм в сърцето на кампанията ни за предстоящите избори, за да спечелим доверието на европейските граждани.”


Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на съвместна пресконференция с еврокомисарите Франс Тимерманс и Марош Шефчович, които през октомври бяха номинирани за общ кандидат на европейската левица. В писмо до Станишев, Шефчович обяви решението си да се оттегли от надпреварата в полза на Франс Тимерманс (Партия на труда, Холандия). Така той остана единственият кандидат и по всяка вероятност ще води кампанията на социалистите за евроизборите догодина.


“Решението на Марош Шефчович е достойно за уважение и е проява на забележителното единствено в семейството на социалистите. ПЕС е първото политическо семейство в Европа, което обявява своя общ кандидат. Така показваме, че сме единен и обединен фронт в предстоящата битка с десницата в кампанията за европейските избори.”, категоричен е Станишев.


“Гордеем се с отворения процес за определяне на общ кандидат на ПЕС, който проведохме. Дебатите между партиите-членки в последните седмици ни позволиха да се обединим зад значима кандидатура, която ще представлява нашето семейство. Бих искал да благодаря на партиите от нашето политическо семейство за приноса им в този процес и особено на португалския премиер Антонио Коща, който координираше диалога.”, добави Станишев.


Станишев, Тимерманс и Шефчович представиха следващите стъпки в започващата кампания пред Групата на социалистите и демократите в ЕП, започвайки с Конгреса на ПЕС в Лисабон на 7 и 8 декември, който ще  утвърди окончателно общия кандидат на левицата. Президентът на ПЕС отправи покана към Шефчович да вземе активно участие в кампанията, като заеме позицията на главен координатор за резолюциите за предстоящия конгрес. Те ще бъдат в основата на предизборния манифест на левите.


“Със силни резолюции на Конгреса на ПЕС, с ценната помощ на всички членуващи партии и енергията на Франс Тимерманс, и неговата отделеност за социална и справедлива Европа, съм уверен че имаме стабилна основа за успешна кампания в предстоящите избори,“ добави в заключение президентът на ПЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец