Свързани новини

06.11.2018 13:17

Осъдиха държавата да разкрие договорите за добив на злато

Видян 125642 пъти | Коментари 9
Гласували 16 рейтинг: 4.1875
много слаба слаба добра много добра страхотна

Героят от риалити предаването Островът на изкушението Андрей Едрев осъди правителството заради отказан достъп до договорите за добив на злато. Върховният административен съд отказа да отмени решението на Административен съд – София, с което се задължава администрацията на Министерския съвет да заплати на Едрев сумата от 460 лева. На толкова са оценени разходите по делото, което бургазлията заведе заради отказан достъп като български гражданин до договорите, сключени с чуждестранни фирми за добив на злато, сребро, мед и др. метали.


С решението на ВАС остава в сила решението на Административен съд – София, с което се отменя решението от 15 май на държавния експерт в Дирекция Правителствена информационна служба към Министерския  съвет по заявление за достъп до обществена информация.


Неотдавна експерти обявиха, че България е загубила 30 милиарда лева от раздадените на концесия природни богатства.


Сега правителството трябва да осигури препис от целия концесионен договор, както и анексите и приложенията към него на бургазлията, който от няколко години живее на екзотичен остров в Индонезия, а лятото прекарва край морето на юг от Бургас. Това ще позволи и на българите да научат истината кой копае в земните недра и с колко милиарда лева е ощетена България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 013 Anonimen 18.05.2020 02:10

    Сериозно, нима си мислите, че ако беше толкова далавера нямаше някой българин да копа в Челопеч? Да, правят пари от Дънди, но се радвайте, че изобщо някой прави пари, идете вижте, в Челопеч недоволни от Дънди няма. Защо ли?

  • 012 Anonimen 10.05.2020 09:22

    Това е старо от 2018 г. и ако имаше нещо което е в плюс за хората , то досега трябваше 100 пъти да се разбере.Минали са две години и какво както винаги наливане от пусто в празно. Жалко за нас бедните изгубени души

  • 011 Anonimen 06.05.2020 15:21

    Браво на Човека ! Чудо ще е, ако не му спретнатя някоя корона, я някой ифаркт ...

  • 010 Anonimen 27.04.2020 15:13

    Никога нищо няма да разбере народа!А за разваляне на договора,изобщо да не става и дума,защото комисионната си я гушкат тия които са сключили договора и нямат намерение да делят с други!Докато не се опълчим и сериозно поставим въпроса,никой няма да ни отговори!Тук се играе на скрити карти и много пари! Боже,какъв заспал народ сме!

  • 009 кирил 26.04.2020 12:05

    След като ,на някого щерките и племенниците са акционери в Дънди,всичко ще се крие.Доколко е истина тая информация или е партенка,също не е сигурно.Единственото сигурно нещо е ,че България има огромни залежи от ценни метали,като не говорим само за злато , а и за тантал,иридий,кадмий,платина находящи се под Родопа планина и всички се правят на ни лук яли,ни лук мирисали.Има проучвания,има геолози,има изчисления за залежите ,но се крие всичко.След като румънците пожелаха да ни"откраднат",,част от морето е ясно ,че там има нефт.Защо се мълчи.Кои консултанти твърдят,че не било изгодно добиването му,знае се също,че природният газ е предшественик на газта,та и той ще се появи.Какво става? Да не се окаже,че България е продадена като територия,пък народа не знае?

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец