Свързани новини

06.11.2018 10:36

БАБХ посяга на всички животни и птици в двора

Видян 3589 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Oтглеждането на животни в нерегистриран обект да се криминализира, поискаха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).  Предложението всяка кокошка в частен двор да се счита за престъпление, представи директорът на агенцията Дамян Илиев на брифинг.
Илиев се аргументира с мотива, че мерките, които се вземат в България за ограничаване на заболяванията по животните са лоши. Той обясни, че новите правила са такива, че да дават доверие в страните, с които България търгува, защото иначе изобщо няма да има търговия. Шефът на БАБХ припомни, че само заради птичи грип от началото на 2018г. са умъртвени общо 9900 домашни и диви птици. По думите му в момента в България има 22 огнища на птичи грип, които са в 5 ферми за кокошки, в 4 ферми тип "заден двор", една птица в дивечово стопанство и 12 ферми за патици. 
Предложението на БАБХ ще провокира поредица от абсурди. Изразът „за кокошка няма прошка” може да се превърне в буквална юридическа норма. Извън закона ще се окаже, всеки който има някакви животни в дворното си стопанство. Домашните животни са основен поминък за мнозина у нас живеещи под прага на бедност. Това важи най-вече за хората от третата възраст в селските райони.

 







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Дааа... 30.06.2019 14:08

    Очевидно, безкръвна терористична атака от страна на БАБХ и правителството, по поръчка на глобалната мафия. Та нали, ако съществуваха такива "страшни" вируси, не само птици, овци, кози и свине, но и жива душа нямаше да остане на земята. Хората трябва да са наясно, че ги лъжат тотално, че такива заразни болести няма и да вземат всички възможни мерки за защита на поминъка и територията си!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог