Свързани новини

06.11.2018 10:01

Сирия: САЩ ни удари с хим.оръжие след убийството на 3 деца в Ал-Шафа

Видян 3866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалицията, ръководена от САЩ, е ударила с бели фосфорни бомби сирийския град Хаджин в провинция Дейр ез-Зор. Силите многократно са обвинявани за използването на забранените боеприпаси, но отричат участието си, предаде RT. Друга авиация, която би могла да атакува Сирия няма.


 Боеприпасите от бял фосфор са забранени според Женевската конвенция. Белият фосфор се възпламенява при контакт с кислород, като произвежда ярка светлина, висока температура и бял дим. Изпаренията от химикала са изключително токсични, като причинените изгаряния са дълбоки и трудно заздравяващи.


По-рано в понеделник агенцията SANA съобщи за още една атака на Коалицията в същата провинция, при която са загинали 3 деца от Ал-Шафа. Остава неясно какъв вид боеприпаси е използван по време на тази атака.


През последните няколко месеца US коалицията многократно е обвинявана в използването на боеприпаси от бял фосфор в Дейр ез-Зо, където подкрепя така наречените Сирийски демократични сили, които уж се борят с остатъците от Ислямска държава там, където я няма.


През октомври сирийското външно министерство изпрати писмо до Съвета за сигурност на ООН, като осъди използването на бял фосфор и обвини САЩ за използването на тактиката „обгорена земя“. Москва също обвини войските за използването на забранените бомби в Хайдин през септември, като заяви, че мунициите предизвикват огромни пожари в района.


Въпреки съобщенията за използването на забранените оръжия, коалицията отрича участието си, обаче в района няма друга авиация, която би могла да извърши набега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион