Свързани новини

05.11.2018 15:22

Разбиха още една печатница за фалшиви пари

Видян 1368 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Печатница, крита в гараж на къща в местността Евксиноград край Варна, бълвала фалшиви щатски долари. Разследващите са открили почти готови $ 1,3 млн. Задържани били трима души, на които били повдигнати обвинения за престъпна група за производство на неистински парични знаци и за документни престъпления.


Мастилото на банкнотите имитирало магнитно мастило, което правело парите с високо качество. Фалшивите долари трудно били разпознавани, дори от банкомат или преброяващо устройство, каза наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова.


Банкнотите се печатали с машина Хайделберг, изобщо не се е чувал шум от нея наоколо, посочи шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и добави, че все още се установява дали тези пари са били разпространявани.


Бандата е действала от март 2017 г. до сега. Задържаните печатали парите не всеки ден, а от време на време, за да не бъдат заподозрени, че вършат нещо престъпно. Шефът на ГДБОП каза още, че бандата била разкрита, след като допуснала грешката да получава през куриерски фирми материалите за производството на фалшивите банкноти. У групата са били намерени и служебни знаци на МВР, Морската администрация и други институции. Засега от прокуратурата не знаят за какво са били използвани те.


Това е втората печатница за фалшиви пари,която е разбира у нас в последните две седмици. Напомняме, че преди дни полицията разкри предприятие за менте банкноти в подземието на хотел в Слънчев бряг. При акцията тогава бяха иззети над € 11 млн. и близо $ 2 млн.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей