Свързани новини

05.11.2018 09:31

Треперете кредитни „олигарси”, шефката на риска поема Булбанк

Видян 2391 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефката на риска на Булбанк е новият изпълнителен директор на все още най-голямата българска банка на 19-ата година управление на досегашния й лидер Левон Хампарцумян. Това означава гарантирано безсъние за български кредитни милионери, наричани още „олигарси”, някои от които висят сериозно на финансовата институция, както сме писали и пак ще пишем, и едва ли ще могат да разчитат на щедрост и безкрайно разбиране от страна на желязната дама.


Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри Теодора Петкова да поеме позициите на председател на Управителния съвет и на главен изпълнителен директор. Промяната ще влезе в силa на 1 май 2019 г. след  получаване на необходимите регулаторни одобрения от БНБ. Няма обаче никакво съмнение, че те ще бъдат получени – сестрата на управителя на БНБ бе дългогодишен директор в търговската банка.


Теодора Петкова ще замести Левон Хампарцумян. През следващите няколко месеца той ще работи с избрания наследник за плавен преход към новото управление. После остава ангажиран с банката чрез надзорни функции.


„Хампарцумян е доказан визионер в българския банков сектор. За мен и за УниКредит е чест, че работим заедно“, коментира Карло Вивалди, директор на УниКредит за Централна и Източна Европа, който специално за случая беше в края на миналата седмица в централата в София. „Той е най-дългогодишният лидер на банка от групата, което показва високата оценка за неговата работа. Под негово ръководство УниКредит Булбанк е пазарен лидер вече почти две десетилетия и активен участник в икономическото развитие на България. С наближаването на края на мандата му, УниКредит Булбанк е отлично позиционирана да продължи да се развива, да инвестира в своите хора и в нови технологии и да предоставя на клиентите най-съвременното банкиране“, споделя Карло Вивалди и добавя: „Радвам се, че човекът, който ще поеме позицията главен изпълнителен директор, е избран от настоящия екип на УниКредит. Това показва готовността ни да развиваме колегите и потвърждава нашия ангажимент към равнопоставеността на половете и многообразието. Теодора притежава нужните лидерски качества да продължи успеха на УниКредит Булбанк и я приветстваме топло в новата й роля“.


Теодора Петкова е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк. Тя е председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. Извървява цялата кариерна стълбица от подножието към върха, за разлика от Хампарцумян, който оглави приватизираната от италианската група кредитна институция от политическа позиция. Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Мартин 30.06.2019 14:08

    Най-много трепери фараон Цветан Василев, който все още се укрива като мишка в съседна Сърбия!

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви