Свързани новини

01.11.2018 14:05

Нинова обсъди с китайския посланик двустранното сътрудничество

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с Джан Хайджоу, извънреден и пълномощен посланик на Китайската народна република. Акцент в дискусията бяха отношенията ЕС – Китай, инициативите „16+1” и „Един пояс, един път”, като двамата обсъдиха възможностите за подобряване и задълбочаване на сътрудничеството между България и Китай в икономически план, в рамките на селскостопанските, инфраструктурните, транспортните и енергийни проекти.


 


Корнелия Нинова запозна посланика на Китай с проекта „Визия за България”, като отбеляза, че документът е надпартиен и има за цел да бъде алтернатива на модела, създаден в годините на прехода и да постигне обединение за дългосрочното развитие на България, съобщават от пресцентъра на партията.


Председателят на БСП представи основните приоритети в сферата на здравеопазването, образованието, икономическия растеж, модерното държавно управление, базирано на дигитализация, прогресивна зелена икономика, производство и задаване на благоприятна бизнес среда. Тя изтъкна още необходимостта България да развива секторите на енергетика, туризъм и земеделие.


Лидерът на социалистите обсъди с Джан Хайджоу предстоящата визита на делегация на БСП в Китай.


Посланик Хайджоу бе придружен от Джао Сюелин, първи секретар по политически въпроси, а от страна на БСП участие взе още и Деница Златева, зам.-председател на БСП.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби