Свързани новини

01.11.2018 13:40

Обвиниха и последните вещици на Канада за фалшива магия

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Законът срещу практикуването на магьосничество скоро ще бъде отменен в Канада. Но това не попречи на местната полиция да преследва онези, които използват "тъмните изкуства", за да завлекат хората с хиляди долари.


Две канадски жени бяха обвинени в практикуване на магьосничество, според малко известен закон в канадския наказателен кодекс, който скоро може да отпадне.


Първата обвинителна присъда бе наложена срещу Дори Мадейра Стивънсън, гадателка от Милтън, Онтарио на 18 октомври след едномесечно разследване. Тя измамила клиент с 60 000 долара в пари и имущество.


Седмица по-късно медиумът Торонто Саманта Стивънсън също беше арестувана при подобно, но несвързано разследване.


Полицията твърди, че тя убедила жертвата си, че единственият начин да се отърве от "злите духове" в дома й е да го продаде и да прехвърли приходите по нейната сметка.


"Обвиняемите често се рекламират като лечители и изискват големи суми пари, за да помогнат за премахването на проклятия или зли духове от клиентите си", казва полицейски служител.


"Това, което обикновено виждаме, е тенденцията извършителите да се възползват от лицата, когато са в най-уязвимото си състояние", пише в съобщение за пресата детектив от регионалната полиция на Халтън.


"Жертвите са манипулирани, за да вярват, че ще им се случи нещо лошо, освен ако не изплатят парите. Дори виждаме инциденти, при които жертвите са длъжни да правят покупки и да прехвърлят тези покупки, за да бъдат спасени. Когато потърпевшите не могат да бъдат изцедени повече, извършителите разчитат на неудобството им да се свържат с полицията", посочва детективът.


През юни 2017 г. правителството предложи законопроект за отмяна на десетки остарели части от наказателния кодекс, включително закона срещу практикуването на магьосничество.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв