Свързани новини

01.11.2018 10:20

Идва краят на долара? Индия ще плати за С-400 в рубли

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Договорът между Москва и Ню Делхи за доставките на руските системи за противовъздушна отбрана С-400 ще бъде уреден в рубли, заяви руският вицепремиер Юрий Борисов, предаде RT.


Този ход идва, след като Москва засили усилията си за дедоларизацията на руската икономика - един от основните стълбове на нейната политика. Кремъл търси алтернатива на щатския долар в споразуменията с международните си партньори. Ключовата точка на плана е да се направи по-изгодно руските износители и вносители да използват рубли вместо долари.


По-рано този месец президентът Владимир Путин каза, че безопасността и сигурността на икономиката са основният двигател на решението за премахване на ролята на американския долар. Мярката е в резултат на заплахите от страна на Вашингтон. САЩ целят да изхвърлят Русия от сделките с долари и да се ударят суверенните облигации на Русия с поредните санкции.


Индийското правителство увеличи военното си сътрудничество с Русия. В началото на октомври Русия и Индия се договориха за доставките на руските ракетни системи С-400 на стойност $5,4 милиарда. Сделката бе потвърдена по време на двудневното посещение на Путин в Ню Делхи. Също така страната планира да купи руските танкове Т-14 Армата и фрегати от следващо поколение, както и евентуално да разработи подводници и самолети в сътрудничество с Русия.


С-400 е система за противовъздушна отбрана на дълги разстояния, предназначена да защитава стратегически важни обекти като ключови инфраструктурни обекти, военни части или силози за балистични ракети при вражески ракетни атаки. Системата е в състояние да унищожи въздушните цели в изключително дълъг обхват до 400 километра.


Миналата седмица Белият дом, който преди това заплаши Индия със санкции при покупка на руски оръжия, заяви, че САЩ могат да ги отменят, ако Делхи се съгласи да купи американски самолети F-16.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни