Свързани новини

31.10.2018 11:42

Секс нападенията в курортите на Ямайка стават исторически проблем

Видян 1611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    В тъмно мокро помещение в курортния комплекс Jamaican Sandals, привързана към пода от хотелския охранител, тийнейджърка от Мичиган лежи парализирана от страх, след като мъжът я е изнасили, отнемайки девствеността й. Когато майка й я намира след нападението, 17-годишното момиче не може да говори. Само посочва металната врата. Зад нея е приятелката й, групово изнасилена от трима служители на курорта.

Това е Ямайка, за която Държавният департамент на САЩ многократно предупреждава туристите. Това е островният рай, за който правителството твърди, че има исторически проблеми с сексуалните посегателства, мястото, където две жени от Детройт са били изнасилени през септември, а всеки месец жертва става американски гражданин.

За 7 години 78 граждани на САЩ са били сексуално похитени в Ямайка според статистиката на Държавния департамент за периода 2011-17.
 
Жертвите включват: жена с умствена изостаналост на 20-годишна възраст; майка от Индиана, изнасилена от трима кубински футболисти в банята на курорта, 20-годишна жена, изнасилена от двама мъже в нейния хотел; две детройтски майки, нападнати в стаята си; една тийнейджърка от окръг Кент и нейния 21-годишен приятел, групово изнасилени от охранители в пералното помещение.

Според туристическия борд на Ямайка повече от 1 милион американци посещават острованата държава всяка година и представляват около 2/3 от всички посетители, чиито синьо-зелени крайбрежни води, слънчево време и спокойна реге атмосфера събират милиарди туристически долари.

Американците са най-големите вносители, изхарчили повече от 3 милиарда долара в Ямайка през 2017 г., 15% увеличение в сравнение с 2,6 милиарда долара, които са похарчили през 2016 година. Ямайка също се радва на постоянно увеличение на американските туристи през последните пет години, от 1,1 милиона посетителите през 2013 г. до 1,5 милиона през 2017 г.

Но въпреки, че туризмът е нараснал, предупреждения  за сексуалното насилие не спират, както се вижда от многобройните разяснения за пътуванията на Държавния департамент и докладите за престъпления, които определят  сексуалните нападения като "историческа проблем" за Ямайка.

Ямайка обаче постигна известен напредък в тази насока. Държавният департамент каза, че сексуалните нападения в хотелите, включващи американци, са намалели през 2016 г. Например от 18 американци, изнасилвани през същата година, само един е бил в нападнат в курорт.

Но проблемът отново се появява през 2017 г : От десетките американци, които са сексуално нападнати в Ямайка същата година, 6 от инцидентите са в курорти.

Официалните власти в Ямайка не отговорят на множество запитвания от US Today за коментар.  Нито Министерството на туризма в Ямайка.

Междувременно Държавният департамент на САЩ поставя под въпрос способността на държавата да направи каквото и да било по въпроса, като отбелязва, че нейната полиция е "неплатена, слабо обучена и недостатъчно квалифицирана".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева