Свързани новини

27.10.2018 10:10

Путин, Макрон, Ердоган и Меркел се срещат за Сирия

Видян 1655 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес следобед в Истанбул ще се проведе четиристранна среща на лидерите на Германия, Русия, Турция и Франция. Те ще обсъждат намирането на политическо решение на 8-годишния конфликт в Сирия.


По време на срещата на най-високо ниво специалният представител на ООН за Сирия Стефан де Мистура ще запознае четиримата лидери с резултатите от преговорите за сирийско помирение в Женева, предаде БНР.


Турският президент Реджеп Ердоган вчера заяви, че единствената цел е намиране на справедливо, жизнеспособно и демократично политическо решение, което ще включва всички сирийски граждани на база на териториалната цялост на страната.


По думите му след споразумението между Русия и Турция за Идлиб от 17 септември, в момента в района е спокойно. Тогава в Сочи беше постигната договорка за създаване на демилитаризирана зона - 15-20 км.


Турският президент обаче заплаши, че Анкара ще съсредоточи усилията си срещу контролираните от сирийските кюрдски отряди територии на изток от р. Ефрат. Ердоган беше категоричен, че Турция няма да позволи заплаха срещу границите си.


В петък вечерта турският лидер отново повтори, че подобно на Африн и Манбидж, Турция ще „спаси“ и други райони в Северна Сирия като Кобани и Тел Абияд от „терористичното зло“. Ердоган заяви, че подготвените от „терористите“ окопи са подготвените им гробове. Турският държавен глава направи изказването си в реч пред випускниците на академията на жандармерията и бреговата охрана.


„Основната цел на срещата на върха е търсене на невоенни пътища за създаване на политическо решение в Сирия.“ Това обясни в петък говорителят на Ердоган Ибрахим Калън. Турция предлага създаването на пътна карта, която да включва и разписване на нова конституция на арабската страна.


На 14 септември Ибрахим Калън беше домакин на тричасова подготвителна среща. В нея участваха съветникът на германския канцлер Ангела Меркел по външна политика и сигурност Ян Хекер, Филип Етиен, съветник на френския президент Еманюел Макрон и Юрий Ушаков, който е съветник на стопанина на Кремъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог