Свързани новини

26.10.2018 10:36

Двойно увеличение на учителските заплати до 2021 г. обещава Вълчев

Видян 1110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2021 г. учителските заплати трябва да бъдат увеличени двойно. По тази идея продължава да се работи усилено, каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Това, което е сигурно засега, е, че през 2019-а учителските заплати ще се увеличат с 20 процента.


"Необходимо е учителската заплата да бъде над средната за страната, дори 120 процента над средната за страната. След двойното увеличение през 2021 г. очакваме дори тя да бъде 125 процента от средната за страната. Това, което можем да кажем за тази година е, че тя за пръв път от много години, десетилетия, ще надвиши средната за страната. По-точно следващата година, когато бъде реализирано това увеличение. Имаме близо 450 млн. лв. ръст на средствата за образование, от които над 400 млн. за предучилищното и училищно образование, нещо което нямаме като аналог в предходните години, освен миналата година и тази", каза Красимир Вълчев.


Предстои подписването на регламент към колективния механизъм, с който да се уточни къде с колко точно ще бъдат увеличени учителските заплати. Вътрешните правила в отделни училища дават възможност за някои учители да бъдат увеличени с повече заплатите.


"Допълнителни средства имаме за малките и отдалечени общини, където при равни други условия е по-трудно да се привлекат младите специалисти. Също така предоставихме допълнително средства за училищата и детските градини, в които има концентрация на деца от уязвими групи, където трябва да се полагат много повече усилия, за да се осигури тяхното развитие", обясни още министърът на образованието.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци