Свързани новини

24.10.2018 16:10

Предадохме поредния издирван терорист на Турция

Видян 1246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Издирван от турските власти "терорист от нелегалната Кюрдска работническа партия" на име Хаккъ Гьорен, с кодово име Хаки Седат, е бил предаден на Турция от българските власти. В България ПКК не е терористична организация и актът на властта е противоправен. Това е поредният предаден предполагаем терорист в южната ни съседка. Само миналата година МВР предаде над 70 души на турските власти. Както 19’ многократно писа България е единствената страна в Европейския съюз, която върна желаните от Турция бегълци от диктатурата. Особено показателен беше случаят с гюлениста Абдуллах Бююк, който съди страната ни за нарушени човешки права.


Седат нелегално преминал през българо-турската граница и възнамерявал да замине за Франция. Полицейски екип в София го спрял за проверка на документите и като установили, че е без лична карта, го глобили 2 000 евро - цялата сума, която имал в наличност.


След това с такси отишъл в Пловдив, където трябвало да се срещне с друг член на ПКК с кодовото име Арес, и понеже нямал пари в себе си, дал мобилния си телефон на шофьора.


В продължение на четири дни се укривал в покрайнините на Пловдив. След това отишъл в генералното консулство в града и поискал помощ. От консулството го предали на полицията.


След като българските власти установили, че е издирван за терористична дейност, информирали турските власти. Той бил изправен пред съда, който постановил да бъде върнат обратно в Турция и бил предаден на турските власти на Капъкуле.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион