Свързани новини

23.10.2018 17:20

Защо ремонтираме за 137 млн.лв., вместо за 17 млн.лв. локомотивите Сименс?

Видян 3789 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частният жп завод Експрес Сервиз е предложил на БДЖ да извършва поддръжка и ремонт на дизеловите мотриси Сименс в продължение на 5 години срещу 17 милиона лева. Компанията обаче е отстранена, а търгът е обявен с бюджет от 137 милиона лева или НАД 7 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ. Това обяви управителят на русенското предприятие Цветелин Колев пред Офнюз.


 Според него, въпреки че в поръчката освен 22-те дизелови мотриси Дезиро са включени и още 22 електрически, то бюджетът на обществената поръчка е оскъпен многократно и напълно нереален. Ще добавим от себе си очевидното: или пък някой ще гушне 85% комисионна от уж фалиралото БДЖ!


От частния жп завод и от дъщерното предприятие на БДЖ – БДЖ Кончар обвиниха държавните железници в серия от нагласени обществени поръчки, които облагодетелстват компанията Жп Тракция. Това дружество се появи неотдавна на пазара, светкавично получи лиценз от Изпълнителна агенция Железопътна администрация и започна да печели ударно обществените поръчки на БДЖ, без да има персонал и техника, ако се вярва на Колев, цитиран от Офнюз.


“Поръчката е абсурдна. От една страна БДЖ-Пътнически превози е възложител, но също така е записано, че държавната компания ще извърши сама повече от 80 процента от дейността по ремонтите. За изпълнителя остава само да пише фактури и да ги праща на БДЖ”, каза Цветелин Колев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Мутрокрацията ни краде за последно!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    простака ББ

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп